Bertesknapen 652 moh

Bertesknapen er Evje og Hornnes høyeste fjell og et velegnet turmål sommer som vinter. Den markante toppen med en karakteristisk radarstasjon gir flott utsikt over dalen og fjellene omkring.

Det er Luftfartsverkets radarstasjon som vi finner på toppen av Bertesknapen. Denne ble satt i full drift i 1999. På grunn av radaren er det en godt opparbeidet driftsvei helt frem til toppen fra Rassevete. Dermed er det mulig å ta seg til denne toppen med både sykkel, barnevogn og rullestol. Turen er riktignok 7,5 km én vei og noen av kneikene er dugelig bratte.


Adkomst: Ta av fra RV 9 ved Evje Kirke nord for Evje sentrum. Følg skilt mot Gautestad. Ved Flatbygd 3 km etter kirka, kan du ta av til venstre mot Nordbø. Her er det parkering. Følg deretter stien 3 km opp Skjevledalen mot nordøst like frem til toppen. Den andre muligheten er å følge veien mot Gautestad ytterligere 7 km til Rassevete sør for Høvringsvannet. Her kan du parkere og følge grusveien 7,5 km inn til Bertesknapen. Det kjøres skiløyper til toppen fra begge disse utgangspunktene om vinteren.