Himmelsyna 649 moh

Turen til Himmelsyna er en klassisk topptur i regionen. På denne fjelltoppen møtes kommunene Froland, Birkenes og Evje og Hornnes og du kan skue like ut til kysten og havet på en godværsdag. Himmelsyna er spesielt godt egnet vinterstid.Det går et rikholdig løypenett i området og takket være innsatsen til Otra IL holder løypene høy kvalitet og prepareres så snart forholdene tillater det. Med sine 649 meter over havet er også Himmelsyna en av de høyeste toppene i regionen. Dette gir flott utsikt og ikke minst stabile vinterforhold. Her kan det være godt føre i flere måneder i strekk.

I mange av våre bygder er det spennende historier knyttet til naturfenomener, blant annet fjell. Sagnet sier at en farende fant for riktig lenge siden gjemte en skatt nær toppen av Himmelsyna. Ingen vet riktig hva skatten bestod av, men det kan gjerne ha vært både gull og sølv. For å finne den må du finne det stedet hvor sola treffer Himmelsyna med de første og de siste solstrålene på sankthans. Skal du klare dette må du tidlig opp og seint i seng for dette er dagen hvor sola er lengst på himmelen i løpet av året.

Adkomst: Avkjørsel fra RV 9 ved Evje kirke mot Gautestad. Følg skilt til Høgås skiarena og parkering B ved garasjene. Her går det blåmerket sommerløype og rødmerket vinterløype, begge 5,5 km. Alternativt kan turen starte ved Førevatn hyttefelt (5 km), Vikstøl (8 km), Undeland (15 km) eller Flatebygd skianlegg (18 km).