Melandsknapen 433 moh

Melandsknapen er et flott turmål for hele familien! Det er god grusvei med jevn stigning frem til Skrømevatn. Langs vannet finner vi mange fine rasteplasser. Deretter går det kjerrevei frem til Meland gård som nå er fraflyttet. Det er skogsterreng de siste 150 meterne opp til toppen. Dette siste partiet er merket. Selve toppen er en typisk sørnorsk heietopp. Et nakent, værbitt svaberg som innbyr til en rolig stund i naturen.

Les mer: Melandsknapen 433 moh

Berefjell 409 moh

Berefjell er en sentral og mye brukt fjelltopp i Iveland. Den ligger fint til like ved kommunesenteret Birketveit, og passer godt som en rundtur. Toppen og området omkring byr på flere flotte utsiktsopplevelser i ulike himmelretninger. På denne turen vil du krysse vannskillet mellom Otra og Tovdalselva. Det betyr at tømmer du en skvett av vannflaska på hver side av skillet, vil vannet renne ned mot hver av disse sentrale elvene i regionen. Vannet møtes igjen i byfjorden i Kristiansand!

Les mer: Berefjell 409 moh

Svengestølåsen 382 moh

På Svengestølåsen har man utsikt i alle retninger. Fra parkeringsplassen og opp til toppen stiger man ca 120 meter. Første halvdel er sti og kjerrevei, før vi så går inn i skogsterreng. Det var en observasjonspost på Svengestølåsen under 2.verdenskrig.

Les mer: Svengestølåsen 382 moh