Tvitjennknatten 365 moh

Tvitjennknatten ligger påToplandsheia ovenfor Herefossfjorden.Området er et meget populært utfartssted om vinteren, ikke minst på grunn av de velpreparerte skiløypene mellomToplandsheia og Øynaheia. Utsikten er storslagen og strekker seg like tilTorungen fyr utenfor Arendal.

 

Skiløypenettet er omfattende og gir muligheter for flereulike turer i området. En flotttur er å starte på Øynaheia og følge løypenettet sørover. Det er et variert og fintheielandskap i området og utenfor løypene kan en finnemange lune lunsjplasser i solsida. Her er det mange værbitte fjellfuruermed sine kronglete greiner etter et langt liv i vind og snødrev. La disse stå i fred som

de flotteog unike skulpturene de er. Turen til toppen er naturligvis flottogså på barmark. Det er merket tursti fra parkering påToplandsheia til toppen av Tvitjennknatten.

Dette terrenget er utmerket for våre største skogsfugler, tiur og orrfugl. Hannene holder leik om våren, i april-mai, for å kjempe om hunnenes gunst. Dette er et fantastisk skue og kampen for å bringe genene videre kan gå riktig hardt for seg.


Adkomst:
 Følg FV 41 langsTovdalselva mot Herefoss. Det er skiltet vei opp til parke- ringa vedToplandsheia. Her er det bomveg og avgiftsparkering. Løypa til toppen starter på parkeringsplassen, den følger delvis vei og stier i skog, samt på fjellog i skiløypetraséen.

Alternativt kan turen starte ved Øynaheia.