Håstølknuten 429 moh

Håstølknuten er en markant topp i denne nordlige delen av Birkenes kommune. Herfra kan du skue ut over landskapet og blant annet se havet i sør og toppene Himmelsyna, Berteknapen og Ropstadknuten mot nord og vest. På selve toppen er det bygget en stor og flottsteinvarde – du trenger ikke være i tvil om at du har kommet helt opp!

Les mer: Håstølknuten 429 moh

Tvitjennknatten 365 moh

Tvitjennknatten ligger påToplandsheia ovenfor Herefossfjorden.Området er et meget populært utfartssted om vinteren, ikke minst på grunn av de velpreparerte skiløypene mellomToplandsheia og Øynaheia. Utsikten er storslagen og strekker seg like tilTorungen fyr utenfor Arendal.

Les mer: Tvitjennknatten 365 moh

Rislåknuten

Rislåknuten er et flott utsiktspunkt som ligger øst for bygda Senumstad i Birkenes. Her kan man nyte en fantastisk utsikt over både fjell og hav. Den bratte stigningen starter i bunnen av elvedalen hvor Tovdalselva flyter forbi. Gjennom den skogkledde dalsiden går turen opp til et åpent heielandskap med værslitte svaberg og kronglete furutrær. Rislåknuten står opp som en markant topp på heia.

Les mer: Rislåknuten