Bjørnåsen 382 moh

Bjørnåsen ligger fint til nordøst for Øvrebø. I likhet med svært mange andre topper og heier med dyrenavn her i landet, kan vi regne med at det knytter seg en observasjon eller et sagn om bjørn til denne toppen. Kanskje var det et bjørnehi i skråningene omkring? Eller falt det én for pil eller kule her en gang? Det er i alle fall sikkert at det i tidligere tider fantes bjørn på disse traktene. Nå er bjørn og de andre store rovdyrene gaupe, ulv og jerv svært sjeldne syn i vår region.

Les mer: Bjørnåsen 382 moh

Bjønnåsen 158 moh

Bjønnåsen ligger like øst for Venneslamoen og Hunsfossen. Dette er en riktig fin topp med god utsikt over Otra og heielandskapet omkring. Like nedenfor Bjønnåsen ligger Hunsfossen. Det 125 år lange industrieventyret med Hunsfos Fabrikker startet her i 1886 med produksjon av papir. Papiret ble benyttet i Norge, men også eksportert videre ut i Europa fra havna i Kristiansand. Sørlandsbanen bidro til effektiv transport fra Vennesla og videre ut i verden.

Les mer: Bjønnåsen 158 moh

Ropstadknuten 485 moh

Den virkelig gode utsikten kan du finne på Ropstadknuten. Den er et av de flotteste utsiktspunktene i hele regionen. Når været tillater det, kan du se steder i hele 19 kommuner i Agder – fra Farsund i vest til Åmli i øst.

Les mer: Ropstadknuten 485 moh