Olashei 162 moh

Olashei ligger i et populært og mye benyttet turområde nord for Lillesand sentrum. Her er flotte muligheter for friluftsliv hele året. På toppen er det utsikt over Lillesand og landskapet omkring. I dette området er det fine heier, svaberg, skog, myrer og en rekke små vann med gode muligheter for å oppleve bever, rådyr, elg og andre viltarter.

Les mer: Olashei 162 moh

Fløresteinen 82 moh

Fløresteinen er for mange ”bytoppen” i Lillesand. Fra sentrum er det om lag 3 km, og turen kan derfor gjerne kombineres med kafébesøk i denne karakteristiske sørlandsbyen. Utsikten fra Fløresteinen strekker seg ut over innseilinga til byen og gir et flott panorama over skjærgården. I gamle dager var det en tradisjon å gå opp på Fløresteinen påskemorgen for å se sola danse av glede. Folk samlet seg på toppen og brente bål.

Les mer: Fløresteinen 82 moh

Hisåsen 235 moh

Hisåsen er Lillesands høyeste topp og ligger på grensa til Grimstad. Her er det kystskog med et rikt dyreliv hvor mennesker har levd og virket i mange tusen år. Vi kan finne spor etter noen av disse menneskene den dag i dag. Den høyeste toppen på Hisåsen heter også Storerøys.

Les mer: Hisåsen 235 moh